Daimcheesecake med toffeesås

publicerat i Mat och Bak;

Daimcheesecake med toffeesås

Bland de godaste efterätter jag gjort! Här kommer Receptet.
3 dubbeldaim
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

1 burk kondenserad mjölk sötad  - kokad i max 2 timmar

Gör så här: 
Ta av ettiketten på burken med kondenserad mjölk och koka i rikligt med vatten i max 2 timmar. Tänk på att den måste vara täck med vatten under hela koktiden. Jag kokade 1 .50 ganska exakt, skölj under kallt vatten tills den svalnat och förvara sedan i kylskåpet. Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel.

Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken. Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara.  Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen.Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat Ta fram kakan en kvart innan servering häll över såsen över den, skulle såsen vara lite för tjock rör då ut den med en tsk grädde och servera genast.

http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/02/04/daimcheesecake-med-toffeesas/

 
 
 

Aspögård

publicerat i Allmänt;
Är det ett berg? är det en Elefant?... Nä då det är ju bara Ellen som är gravid.

Olle Ärtan Karlsson

publicerat i Mors lilla olle;
Olle är 2 år och 7 månader. Tiden går fortare än någonsin. Han är i en väldigt krävande fas just nu den lille krabaten. Allt ska testast och varenda gräns ska han tänja på.
Ett exempel på detta är vad som hände i går vid middagsbordet.
Olle hade bestämt sig för att INTE smaka på maten, fast det var hans favorit mat.
Fisk, potatis, sås och ärtor. Efter ett antal olika trottsmoment är jag bara sekunder från att bryta ihop lite lätt. Då tittar han på mig och gör konstiga blåsljud med näsan och säger, Mamma den sitter fast. Va då sitter fast??? Säger jag med lite panik i rösten... Ärtan svarar Olle.
Efter flera försök att få ut den var det bara att ringa 1177 och fråga vad tusan man gör åt en ärta i näsan?
Vi fick en tid på jourcentralen direkt. Där gjorde dom flera försök att få ut den, men Olle fick panik så fort dom närmade sig näsan. Dom skickade vidare oss till akuten eftersom de trodde att Olle behövde få något lugnande innan dom kunde försöka igen. Efter lång väntan på Akuten fick vi hjälp och ärtan ploppade ut tillslut.
 Sedan gick han stolt runt i väntrummet och visade upp sin ärta.
Stolt, söt och en riktig liten ärthjärna... det är min Olle det.
 
(bildbevis)