Sega sirapskakor

publicerat i Mat och Bak;
Sirapskakor/kolakakor som bara smälter i munnen och är sådär perfekt sega. Här kommer det absolut bästa receptet. Baka och njuuuut!

100 gram rumstempurerat smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 2-3 delar. Rulla ut dem till längder. 
Platta med en gaffel på ytan. 
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 10 minuter. När kakorna fått en gyllenbrun färg är dom klara. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Kolakakorna går alldeles utmärkt att frysa! 

Eftersom min son är allergisk mot mjölkprotein tog jag mjölkfritt smör, det funkar perfekt!


Taggar: kolakakor, sega, sirapskakor;

Kommentera inlägget här :