Päronmuffins

publicerat i Mat och Bak;

Mina goda fluffiga päronmuffins

* 3,5 dl socker * 175 gr smör * 3 ägg * 2 dl mjölk * 7,5 dl mjöl * 1,5 tsk vaniljsocker * 2 tsk bakpulver * 0,5 tsk salt * 1,5 dl riven mandelmassa

2-3 päron beroende på storlek + Kanel och socker

 Sätt på ugnen, 225 grader. Rör ihop socker och smör tills det blir fluffigt.  Rör sedan ner ett ägg i taget plus mjölken. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke bredvid, häll sedan ner det i smeten lite i taget samtidigt som du vispar. Avsluta med mandelmassan och rör om. Klicka i smeten i formar. Skiva päron i små tunna bitar och lägg på en tallrik, strö över både kanel och socker. Lägg sedan ett par stycken bitar på smeten i muffinsformen och ställ in i ungen i ca 12-15 min beroende på storlek. NJUT!

Taggar: Fluffiga muffins, Muffins, Päronmuffins;

Kommentera inlägget här :