Bästa kladdkakan

publicerat i Mat och Bak;

Tänk om det fanns kladdkakediet, då hade jag vart super slimmad. Jag tycker att en kladdkaka ska vara kladdig, annars är det ju ingen kladdkaka. Det bästa är att de går så fort att slänga ihop och oftast har man alla ingredienser hemma. Man kan även variera med vit/mörk choklad i, servera med banan och kiwi till, hallon i grädden och hundra andra saker. Här kommer ialf det bästa grundreceptet till en perfekt kladdkaka.

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
  5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk snabbkaffepulver

*Sätt ugnen på 175 grader *Smält smöret i en kastrull *Vispa ägg och socker tills det blir fluffigt *Blanda ihop resten av ingredienserna (vispa bara ihop precis tills allt blandats ihop sig, vispar du för mycket blir den inte lika kladdig) *Häll smeten i en bröad form *Grädda i 20 min. När det svalnat blir den bäst om du ställer in den i kylen tills den ska serveras. Allra godast är den dagen efter. NJUT!

Taggar: Kladdkaka, bästakladdkakan, kladdig kladdkaka, kladdigkladdkaka;

Kommentera inlägget här :